Lejepriser og byudvikling


Tilbage i januar 2020 udviklede vi et program i python der scraper lejedata fra internettet. Hver dag går systemet online og checker en række websites med lejeboliger. Når den finder ny data ligger den dataen ned i vores database.


Dette giver os et overblik over hvor mange lejligheder der er på markedet, hvad der er blevet lejet ud, priser og løbende tomgang. Dette er kun det private udlejningsmarked og her er det selvfølgelig umuligt at få alt med. Når vi kigger på antallet af lejeboliger på markedet og sammenholder det med hvor meget data vi får ind, vurderer vi dog at det dækker minimum 80% af markedet.


Hvor mange rækkehuse er der udlejet i Holbæk i løbet af det sidste år? 47 stk. Til en gennemsnitlig lejepris/kvm på kr. 1.168,- Nu er gennemsnitspriser ikke altid interessant, men da vi har kombineret udlejningspriserne med alt det andet data vi har liggende, kan vi lave et udtræk på de boliger der er under 2 år gamle eller som ligger under 200 meter fra dagligvarehandel eller….. mulighederne er uendelige.


Hvor ligger de dyreste lejeboliger i Herning eller i Fredericia? Hvis man kommer fra en af de to byer, har man nok godt styr på hvilke områder der er mest attraktiv. Hvis man derimod sidder i København og skal forholde sig til et utal af byer landet over, er det godt med data der hurtig kan afkodes.

Lige nu har vi data på 320.000 boligudlejninger.


Hvad kan man bruge tallene til?
Dataen kan bruges hvis man ønsker at kende det nuværende lejeniveau for et område i forbindelse med sin planlægning. Hvis man ønsker at vide hvor mange enheder der allerede nu bliver lejet ud om året.